Ystad Österlen Bornholm

Pausa på vägen

Ta en paus och övernatta på vägen till Bornholm. Bara en kilometer söder om E 65, med mindre än 20 minuter kvar till färjan kan ni sova gott, äta en riklig frukost och sedan komma i god tid till att köra ombord. Vi anpassar givetvis våra frukostmåltider efter tidtabellen.

På väg åt andra hållet är ni förstås lika välkomna. Det är alltid skönare att starta en lång bilfärd utvilad och mätt. 

Mer om Bornholm och Bornholmsbåten hittar ni HÄR

 

Mossby strand

Vid varma sommardagar hittar ni mossbystrand ca 4 km rakt söderut. 

Det går bra att cykla dit om man har cyklar med sig. Vi rekommenderar starkt ett svalkande kvällsdopp efter en lång dag på Österlen. 

Vid stranden finns en grillstuga och ni hittar även fiskrökeri, missa inte den rökta laxen den är väl värd en omväg. 

Följer ni kustvägen västerut kommer ni snart fram till Hörte Hamn och Hörte brygga som erbjuder loklaproducerade smakupplevelser. 

YSTAD DJURPARK

Den lilla djurparken med stort utrymme för familjer. I Skårby strax utan för Ystad och 5 minuter med bil från Karlsborg rum & frukost hittar ni Ystad djurpark. 

I parken kan man klappa getterna, hoppa i hö, spana med surikater se sesebror kameler, apor m.m.

Det går givetvis bra att ta med egen picknick och grilla i parken. Glöm inte badkläderna och svalka er i badlandet. Mer om Ystad djurpark hittar ni HÄR  

Joanna Museet

Nutidshistoria för hela familjen hittar ni på JoannaMuseet

Sveriges största privatägda museum är ett tekniskt- och allmänt museum. Veteranbilar, motorcyklar, vardagliga bruksföremål, spel, Sveriges äldsta bil och mycket mer.

En komplett T-Fordverkstad beskriver hur man kunde renovera motorer och axlar, en smedja berättar sin historia och de många små affärsliknande miljöerna längs gatorna in i museet berättar sina. Ett museum väl värt ett

Ystad

Med bilen når du Ystads stadskärna på ca 15 minuter. Fortsätter man öster ut når man sandskogen och porten till Österlen, Ale stenar, Olof Viktors bageri, Loppis & Antikt.

Ystad har mycket att erbjuda, Klostret som grundades 1267, Lurblåsaren och S:ta Maria Kyrkan. Och inte att glömma underbara gatuhus och restauranger. Ta en rundtur i frivilliga brandkårens brandbil och lär känna Ystad och dess gränder.

Vill ni se Ystad ur Wallanders ögon går det att boka guidade turer. Mer om Ystad och allt som vår vackra stad har att erbjuda hittar ni via Visit Ystad Österlen eller Ystads Turistbyrå 

Satssnitz- Rügen

Sen september 2020 går den snabbaste vägen till Tyskland via Ystad – Sassnitz. På bara 2,5 timme med FRS Baltic tar du dig mellan Skåne och härliga Rügen.

Karlsborg rum och frukost ligger på vägen mellan Ystad och Malmö/ Köpenhamn så passa på att uppleva Sydkusten – Österlen i samband med er resa till eller från Tyskland.

 

Med mindre än 20 minuter kvar till Hamnen i Ystad kan ni sova gott, äta en riklig frukost för att sedan komma i god tid till att köra ombord.